Najlepšie zdroje NErozpustnej vlákniny sú: zelenina, ovocie, celozrnné obilniny, strukoviny, orechy a semienka a doplnky vlákniny.
Najjednoduchšie riešenie (rovnako účinné) je kvalitný doplnok NEROZPUSTNEJ VLÁKNINY. Nemusíte sa zaťažovať riešením a počítaním v prípade že nekonzumujete veľa týchto potravín.
Ako správne vybrať ? Lebo nie všetky sú dostatočné a kvalitné.
VYSVETLENIE TABUĽKY NIŽSIE
V ľavom stĺpci je potravina, v pravom stĺpci množstvo nerozpustnej vlákniny na 1 porciu potraviny.
Príklady:
Keď zjete 1 porciu čo je 20 gramov pšeničných otrúb tak budete mať približne 7 g nerozpustnej vlákniny.
Keď zjete 1 porciu čo je 20 gramov ražných otrúb tak budete mať približne 6 g nerozpustnej vlákniny
Tip: vlákninu je lepšie prijímať z viacerých zdrojov v primeraných množstvách než veľa z jednej potraviny naraz.