Najlepšie zdroje rozpustnej vlákniny sú: zelenina, ovocie, celozrnné obilniny, strukoviny, orechy a semienka a doplnky vlákniny.
Najjednoduchšie riešenie (rovnako účinné) je kvalitný doplnok ROZPUSTNEJ VLÁKNINY. Nemusíte sa zaťažovať riešením a počítaním v prípade že nekonzumujete veľa týchto potravín.
Ako správne vybrať ? Lebo nie všetky sú dostatočné a kvalitné.
VYSVETLENIE TABUĽKY NIŽSIE
V ľavom stĺpci je potravina, v pravom stĺpci množstvo rozpustnej vlákniny na 1 porciu potraviny.
Príklady:
Keď zjete 1 porciu čo je 150 gramov topinamburu tak budete mať približne 10 g rozpustnej vlákniny.
Keď zjete 1 porciu čo je 100 gramov artičokov tak budete mať približne 6 g rozpustnej vlákniny
Tip: vlákninu je lepšie prijímať z viacerých zdrojov v primeraných množstvách než veľa z jednej potraviny naraz.