Najčastejšie konzumované rastlinné oleje:

Kukuričný Olej
Obsah omega-6 54.5g na 100g
Kukuričný olej s vysokým obsahom omega-6 a bežne používaný v spracovaných potravinách je jedným z najnevyváženejších zdrojov mastných kyselín.

Sójový Olej
Obsah omega-6 50.4g na 100g
Bežne sa používa na vyprážanie, pečenie a spracovanie potravín. Je to jeden z najrozšírenejších olejov na svete vďaka svojej cenovej dostupnosti a všestrannosti.

Slnečnicový Olej
65.7g omega3's per 100g
Obsah omega-6 50.4g na 100g
Často sa používa pri varení a vyprážaní, najmä vo východnej Európe a v niektorých častiach Ázie. Používa sa aj do šalátových dresingov a margarínu.

Bavlníkový olej
Obsah omega-6 50.3g na 100g
Často sa používa v spracovaných potravinách, občerstvení a na vyprážanie vďaka svojej stabilite pri vysokých teplotách

Olej z hroznových semienok
Obsah omega-6 69,9g na 100g
Bežne sa používa na varenie pri vysokej teplote, vyprážanie a do šalátových dresingov. Často sa používa ako „zdravý“ olej, ale má veľmi vysoký obsah omega-6.

Repkový olej
Obsah omega-6 20,3g na 100g
Jeden z najobľúbenejších olejov vďaka nízkemu obsahu nasýtených tukov. Používa sa na varenie, vyprážanie a do šalátových dresingov.